Qui som

Estanc Núria. A Tarragona des de 1952

Estanc Núria va néixer l’any 1952, a l’ombra del Camp de Futbol del Club Gimnàstic de Tarragona amb façana a una Avinguda de Catalunya sense pavimentar, ocupada ocasionalment pels firàires durant la Setmana Santa i per Santa Tecla, i d’esquena a la grada sud de l’estadi on compartia espai amb un taller de fusteria, les guinguetes de venda d’entrades, el Bar Mirasol i dos locals convertits en habitatge.

Els clients habituals i permanents d’Estanc Núria es limitaven als veïns dels xalets dels voltants del Nàstic i dels pocs edificis de l’avinguda i del carrer Maria Cristina. La resta de clients anava canviant donat que es tractava dels oficials i soldats de la caserna militar i, els diumenges en que hi havia futbol, els aficionats que hi assistien. Sembla estrany parlar d’un estanc obert en dia festiu però, en aquells anys aquests establiments estaven dins d’un sistema de torns diürns similars als de les farmàcies, és a dir, que sempre trobaves un estanc de la ciutat obert al públic, fins i tot el dia de Nadal.

A principis dels anys 70, el camp de futbol es va traslladar a la ubicació actual i el de l’Avinguda de Catalunya va ser enderrocat i substituït pels actuals blocs d’habitatges. Durant les obres l’Estanc Núria es va traslladar a un quiosc, construït a l’efecte, a la mateixa avinguda cantonada amb el carrer Florenci Vives. Un cop completada la primera fase dels edificis, a finals de l’any 1974, l’establiment es va ubicar a l’interior d’un dels nous locals.

El barri ha anat creixent. Els masos i el camp de fútbol es van canviar per nous blocs d’edificis i, per últim, a l’espai que ocupava la caserna militar s’hi ubica la Universitat Rovira i Virgili i quatre blocs d’edifici. Estanc Núria també ha seguit el ritme del barri i, l’agost de 2001, es va desplaçar uns metres ocupant local comercial del mateix edifici ampliant la superfície d’atenció al públic i on, actualment, us atendrem gustosament a l’Avinguda de Catalunya 23 (Avinguda Catalunya amb Carrer Rovira i Virgili, a 500m de la URV)

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat