On es produeix el tabac a Espanya

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

Al llarg d’aquest temps des d’Estanc Núria us hem anat explicant informació sobre la història del tabac, els seus orígens, qui marca el preu del tabac i quin és el millor tabac del món. Però on es produeix el tabac a Espanya? En quines regions es conrea? Quines varietats es planten al nostre país?

Després del descobriment de Cristòfor Colom del Nou Món, Espanya va ser el primer país del continent europeu en el qual es va introduir i es va conrear aquesta planta. Avui dia és el tercer major productor a Europa, produint 37.500 tones de fulles de tabac (un 17% del cultiu a Europa), darrere de Polònia, que ocupa el segon lloc amb una producció de 49.500 tones i d’Itàlia, que lidera el cultiu de tabac a Europa amb 84.500 tones.

fabricas y producccion de tabaco en españa

La major part de la producció de tabac a Espanya, un 97%, prové d’Extremadura, que cada any dedica 8.750 hectàrees al seu cultiu, convertint-la en la principal comunitat autònoma productora de tabac. El 3% restant del cultiu està repartit en altres 6 regions com Andalusia, Canàries, Castella i Lleó, Castella – La Manxa, Navarra i País Basc.

La regió extremenya produeix uns 30 milions de quilos a l’any, de tres varietats diferents: Virginia, Burley I. i Havana, sent un dels sectors «més importants de l’agricultura extremenya, que sustenta l’economia de 1.700 agricultors». Els cultius van començar al segle XIX de forma experimental, atrets en principi per les propietats medicinals i més endavant per l’estil de vida que representava, i al llarg del Segle XX es va implantar el seu cultiu en diverses localitats de la zona.

Pels més curiosos que volen descobrir més dades sobre la producció de tabac a Extremadura, podran visitar la finca “Haza de la Concepción” (Càceres) un centre d’interpretació del tabac on s’explica als visitants com es conrea i la importància d’aquesta planta a la regió.

Si desitgen conèixer més informació, en Estanc Núria podran trobar una àmplia gamma de varietats de tabac, provinents de tot el món inclòs el més nacional com la varietat Virginia, en diferents formats. Informa’t per les vies habituals de contacte d’Estanc Núria (avinguda de Catalunya, 23, Tarragona), per telèfon cridant al 977 25 08 72 o per correu electrònic (enuria@enuria.cat).

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat