La data de caducitat del tabac. Caduca?

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

El tabac caduca? Els paquets de tabac no indiquen expressament cap data de caducitat. Per estrany que sembli. Es tracta d’una qüestió que poc es plantegen els fumadors però que de tant en tant sorgeix al nostre estanc.

La data de caducitat del tabac

A Espanya no s’indica la data de caducitat del tabac, d’acord amb la Ley del código alimentario. Però si s’indica que fumar et pot matar.

La data de caducitat, és la data després de la qual es considera que determinats béns de consum podrien perjudicar la salut. S’aplica especialment a l’alimentació fresca, medicaments, material esterilitzat empaquetat (xeringues, etc) i altres.

En realitat, fumar perjudica greument la salut i la dels que estan al seu voltant. Abans, durant i després del consum. Sempre.

Tampoc és clar que un tabac caducat sigui més perjudicial que un de fresc.

Davant la clara advertència que el tabac et pot matar té sentit indicar la data de caducitat d’una cigarreta?

Data de consum preferent del tabac

Una altra cosa molt diferent és la data de consum preferent del tabac. La data preferent de consum és aquella després de la qual es comencen a perdre propietats organolèptiques com el sabor i l’olor. Informa al consumidor que no trobarà les característiques habituals.

Als paquets de tabac tampoc no s’indica la data de consum. En alguns casos com les melasses de cachimba si es pot trobar.

Benvolguts clients i lectors,

Alguns estudis indiquen que un cop envasat, el tabac continua fermentant (com qualsevol compost orgànic) i que per tant es tracta d’un producte semi perible. Podeu consultar més informació a aquest enllaç.

Recordeu que estem a la vostra disposició per les vies habituals de contacte.

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat