L’art de fumar amb pipa

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

L’art de fumar amb pipa és una de les formes més antigues de consumir tabac. Diversos investigadors consideren que l’home va començar a recol·lectar el tabac fa més de 15.000 anys. I algunes troballes indiquen que l’home modern va començar a utilitzar la pipa durant l’edat de pedra.

Es collien dos tipus diferents de tabac: la Nicotiana Rústica procedent d’Amèrica del Nord, un tabac la fulla tenia un alt contingut de nicotina que es caracteritza per ser molt amarg era fumat en pipa; i la Nicotiana Tabacum, procedent d’Amèrica Central i del Sud que és molt més suau.

Durant el viatge de Colon al Nou Món, els espanyols es van adonar que els indígenes utilitzaven un objecte en forma de Y per inhalar el fum de les fulles de la planta, que cridaven Tobago. Així va sorgir el nom del tabac que coneixem, gràcies a la pipa en forma de Y utilitzada pels indígenes.

Avui en dia cada pipa és un món i cada fumador és únic. Al mercat hi ha multitud de models de pipes, de diferents materials i formes, tallades a mà i úniques, però en aquesta ocasió no ens centrarem en quina és la millor, ja que cada fumador tria la seva pipa.

A continuació us guiem sobre quines són les primeres passes per saber preparar una pipa de tabac.

TRIA UNA PIPA

Part del plaer de fumar és crear una experiència perfecta. No compris la primera pipa que trobis! La pipa ha de tenir un disseny bonic i ser lleugera, doncs la tindràs força temps a la mà. Els filtres haurien de ser del material que més t’interessi com a fumador, en funció de l’experiència que estàs buscant. Deixa’t guiar pel teu estanquer de confiança.

TRIA UN BON TABAC PER INICIAR-TE COM A FUMADOR DE PIPA

Triar la marca del tabac que utilitzaràs pot ser difícil. Des Estanc Núria t’aconsellem que compris dues o tres llaunes petites de tabac per a poder provar diferents sabors ja siguin aromàtics com el tabac americà o no aromàtic com el tabac pur.

REUNEIX TOT ELS ACCESSORIS QUE NECESSITIS

Es necessita molt més que una pipa i tabac per a gaudir d’una experiència completa com a fumador de pipa. Necessitaràs un bon encenedor de pipes o un bon subministrament de llumins per començar. Assegura’t de comprar un paquet de netejadors de pipa, també anomenats bastonets netejapipes, per mantenir-la neta i funcionant adequadament, a més d’un atacador per a pipa que s’utilitza per ficar el tabac en el bol.

EL MÈTODE DE LES TRES CÀRREGUES

EL sistema de càrrega, conegut com “el de les tres càrregues” és el mètode més indicat per iniciar-se com a fumador. Un cop preparat per a la teva primera experiència com a fumador de pipa, agafa algunes brins de tabac a pessics i introdueix amb cura a l’interior de la cassoleta. Quan aquest mig plena, amb el polze dret, pressiona el tabac sense aplicar molta força.

Repeteix els passos anteriors una segona vegada fins que la cassoleta de la pipa s’ompli de tabac, pressionant amb més força.

Finalment, fes una última càrrega omplint la pipa fins a la vora, pressionant el tabac molt fort amb l’ajuda del atacador.

Un cop feta la càrrega s’aplica la flama. T’aconsellem que utilitzis un encenedor especial per a les pipes per facilitar l’encesa del tabac.

En acabar la fumada deixa que es refredi la cassoleta. Buida-la amb l’ajuda de la cullereta del atacador i neteja-la a fons amb un netejapipes per mantenir el sabor i la qualitat del tabac de la propera fumada.

Si tens dubtes o no saps com triar la millor pipa o el millor tabac pots comptar amb l’ajuda dels professionals de Estanc Núria, al nostre estanc podràs trobar una àmplia gamma de pipes i marques de tabac perquè puguis gaudir de la millor experiència.

Informa’t per les vies habituals de contacte de Estanc Núria (Avinguda de Catalunya, 23, Tarragona), per telèfon trucant al 977 25 ago 72 o per correu electrònic (enuria@enuria.cat) dels tallers i classes que organitzem i no et perdis cap trobada.

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat