Estanc Núria de visita a la República Dominicana

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

La República Dominicana és un petit país caribeny de 11 milions d’habitants que, malgrat la seva petita grandària, alberga una de les majors concentracions de marques prestigioses de puros del món: Arturo Fuente, Davidoff, La Flor Dominicana, Montecristo, Ashton, Avo, Cohiba, Macanudo, Romeo i Julieta, Partagás.

Amb la finalitat d’actualitzar-nos i conèixer-les de primera mà, Estanc Núria visitarem al març alguns dels seus famosos productors de cigars.

Us compartim en aquesta publicació algunes curiositats relacionades.

El tabac i la República Dominicana

La indústria tabaquera té un pes significatiu en l’economia de la República Dominicana, contribuint de manera important al PIB del país. Segons dades del Banc Central de la República Dominicana, l’any 2020, la indústria tabaquera va representar aproximadament el 6% del PIB de la República Dominicana. Va emplear més de 64.000 treballadors directes i més de 140.000 treballadors indirectes.

A més, la indústria del tabac també genera importants oportunitats d’ocupació en altres àrees relacionades, com el turisme, a través de la creació de rutes turístiques i experiències relacionades amb el tabac.

Principals fires del tabac a la República Dominicana

La República Dominicana compta amb diverses fires i esdeveniments relacionats amb la indústria tabaquera.

  • Procigar Festival: És un esdeveniment anual que se celebra a la ciutat de Santiago de los Caballeros, on els aficionats al tabac poden gaudir d’una àmplia varietat de puros i conèixer més sobre el procés de producció del tabac. També es realitzen visites a plantacions de tabac i fàbriques de puros.
  • Tobacco & Cigar Expo: És una fira anual que es duu a terme a la ciutat de Santo Domingo, on es presenten les últimes novetats i tendències en la indústria tabaquera. L’esdeveniment compta amb la presència de productors i distribuïdors de tabac i puros, així com d’aficionats i experts en la matèria.
  • Pro-Tabaco: És una fira que se celebra cada dos anys a la ciutat de Santo Domingo, on es reuneixen productors, exportadors, fabricants i distribuïdors de tabac i cigars. La fira compta amb una àmplia varietat d’expositors i activitats relacionades amb la indústria tabaquera.
  • Cigar Family Festival: És un esdeveniment anual que es duu a terme a la regió de Bonao, i que té com a objectiu recolzar la Fundació Arturo Fuente, una organització sense ànim de lucre que treballa en projectes de desenvolupament comunitari a la zona.

Estimats lectors i clients,

Estem desitjosos de conèixer molts professionals del sector i també les últimes novetats del sector.

Recordeu que estem a la vostra disposició per les vies habituals de contacte.

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat