El veritable origen del cigar havà

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

Cristòfor Colom va ser el uns dels primers en conèixer el tabac del Nou Món el 1492. Els indígenes Taínos utilitzaven els fulls de cohíba en rituals màgics en que enrotllaven i encenien les fulles de tabac en una cerimònia desconeguda per als conqueridors espanyols. Aquestos van ser els primers cigars havans! Des de llavors ja han passat més de 500 anys, però el Tabac Negre Cubà segueix sent considerat el millor del món per les condicions úniques que posseeix l’illa per al seu cultiu.

Unes de les principals característiques que diferencien un cigar havà d’un cigar no havà està en la qualitat del tabac i el seu sabor, elements que només es poden adquirir gràcies a la qualitat del sòl, el clima i l’art dels vegueros i torcedores de l’illa de Cuba.

La naturalesa del sòl i del clima cubà fan que les fulles de el seu tabac siguin úniques al món en sabor i perfum.

Una altra característica distintiva és la Denominació d’Origen Protegida (D.O.P.) que és el que principalment diferencia un cigar havà d’un altre tipus de cigar cubà.

La Denominació d’Origen Protegida està reservada per a les marques que confeccionen els seus havans sota unes normes rigoroses a partir de fulles de tabac collides en zones que també estan protegides com a denominació d’origen.

L’elaboració d’aquest tipus de cigars havans es realitza totalment a mà per torcedores artesans que fan servir tècniques que s’han transmès de generació en generació des de fa més de 200 anys.

Per a la fabricació d’un sol havà s’empren més de 500 processos manuals realitzats des de la sembra de la llavor fins a la seva posada en caixa perquè finalment pugui superar els estrictes controls de qualitat establerts pel Consell regulador de la D.O.P. i aconseguir el preuat títol de puro Havá.

Estigues atent als tasts i classes magistrals de cigars Havans que Estanc Núria organitzem cada mes! Plaçes limitades!

Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat