El Comisionado de Tabacos i el preu del tabac

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

¿S’han preguntat alguna vegada de que depèn el preu del tabac, com s’estableixen els preus, per què canvien i qui regula el valor del tabac? En aquesta entrada des Estanc Núria us expliquem les principals claus sobre de qui depèn i qui fixa els preus del tabac que finalment comprem en estancs i màquines expenedores.

Des de 1998 el mercat de tabac es regula per la Llei 13/1998, de 4 de maig, d’ordenació del mercat de tabacs i normativa tributària i pel Reial Decret 1199/1999, de 9 de juliol, de desplegament de la Llei d’ordenació del mercat de tabacs i Estatut concessional de la xarxa d’expenedories de tabac i timbre, administrat pel Comisionado de Tabacos (CMT).

Amb l’aplicació de la Llei de 1998 el mercat de tabac d’Espanya controla tant el sector majorista liberalitzat centrat en la fabricació, importació i distribució a nivell nacional com el sector minorista a tots els territoris Peninsular i Illes Balears, exceptuant les Illes Canàries. Aquest organisme és públic i neutral i és el responsable d’actuar com a interlocutor entre els diferents operadors del mercat de tabac com a fabricants, importadors, majoristes, estancs, i punts de venda habituals.

També són els encarregats de vigilar que el mercat del tabac es regeixi per la legislació vigent, autoritzen nous punts de venda i establiments, vetllen perquè el contingut de les campanyes publicitàries s’ajusti al que permès i vigilen l’efectiva aplicació dels criteris de sanitat entre moltes altres qüestions.

Una de les seves principals funcions és la d’establir diàriament a quin preu s’ha de vendre el tabac i qualsevol altre producte derivat. Qualsevol variació en el preu del tabac per part dels fabricants ha de ser informada i aprovada de forma oficial pel Comissionat. Un cop estipulat el preu, el tabac es vendrà al mateix preu establert en tots els llocs de venda autoritzats.

Però el preu del tabac no només depèn del CMT i de les empreses productores, també depèn en gran part de la pujada d’impostos per part del Govern, que repercuteix en el preu de totes les marques i varietats de tabac.

Si està interessat en conèixer els preus vigents del tabac per marca i província podrà consultar a la pàgina oficial del Comissionat per al Mercat de Tabacs.

 

Trackback from your site.

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat