Com triar la teva primera pipa

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

En un article anterior des Estanc Núria, us hem parlat sobre l‘art de fumar amb pipa i com donar els primers passos per iniciar-se com a fumador de pipa. Si al final et vas decidir a donar el pas i comprar la teva primera pipa, veuràs que al mercat hi ha una gran varietat de models de pipes, de diferents formes i materials i de diferents preus.

Però quina és la millor, com hauria de comprar-me-la, en què es diferencia una pipa recta d’una pipa corba? No et preocupis, si no saps com triar la teva primera pipa, des Estanc Núria et donem alguns consells: En aquesta guia examinarem els factors que intervenen a l’hora de triar una pipa i respondrem a algunes de les preguntes que es fan els fumadors a l’hora d’adquirir una pipa.

Triar una pipa, sobretot en les primeres compres on la inexperiència ens pot jugar males passades, s’ha de realitzar amb molta cura en un estanc que disposi d’un bon assortiment de pipes i amb l’ajuda d’un professional, que tingui els coneixements adequats en el món de les pipes i el tabac.

La selecció d’una pipa és una de les coses més belles i entretingudes dins de l’art de fumar en pipa. Comptar amb una bona pipa de qualitat que s’adapti completament al fumador marca la diferència entre tenir una bona o mala experiència en la fumada.

LA FORMA DE LA PIPA

¿Pipa corba o recta? Amb la cassoleta ampla o més estreta? La forma de la pipa és una qüestió de pura estètica, però, hi ha fumadors que se senten més còmodes fumant amb una pipa recta i li seria impossible fumar amb una pipa corba. Cada fumador té les seves preferències. El més important és que tinguis en compte que a més d’agradar-, la forma de la pipa ha de resultar-còmoda per fumar, proporcionant-te una bona experiència de fumada.

ELS ACABATS I EL DISSENY DE LA PIPA

Altres aspectes que has de considerar són que la pipa estigui ben feta: les pipes de qualitat tenen alineat l’orifici del tir amb filtre, i la seva superfície interna aquesta llisa en tot el seu trajecte.

Assegura’t que totes les parts encaixin bé, que no tingui marques i irregularitats i que tingui el pes just. És preferible que els filtres no continguin metall, per evitar condensacions que generen sorolls i humitats en la fumada.

Si al final decideixes adquirir una pipa tallada a mà amb diferents gravats, tingues en compte que la teva pipa necessitarà d’unes cures especials a més de netejar-la regularment, si no s’embrutarà i deixarà de ser bonica.

TRIAR EL MATERIAL AMB EL QUE ESTÀ FETA

La majoria de les pipes que trobaràs al mercat es fabriquen de fusta de bruc. Aquest tipus de fusta és molt duradora i resistent a la calor, a més d’oferir un acabat bonic, gràcies al seu color. L’escuma de mar és un altre tipus de material emprat per fabricar pipes, sobretot en pipes tallades i amb molts detalls, però, en ser un mineral blanc amb el temps tendeix a enfosquir-se. Una opció més econòmica però menys duradora, són les pipes fabricades de panotxa de blat de moro conreades especialment amb aquesta finalitat.

EL PREU DE LA PIPA

Al mercat trobaràs pipes que van des dels 20 € fins a més de 1000 €. No cal que adquireixes la pipa més cara, has d’intentar trobar la millor qualitat-preu. Les pipes no són barates ni cares, si una pipa no està bé tira o el material és de baixa qualitat per molt cara que sigui, no serà bona. Per tant, no miris només el preu, fixa’t en els acabats, els materials i la forma, segurament que per una mica més puguis adquirir una millor pipa.

Dit això, potser ara penses que et queda la part més difícil: escollir una pipa entre totes! Però a Estanc Núria t’ho posarem fàcil amb  la nostra selecció de pipes!

Recorda que pots contactar amb nosaltres a través de les vies habituals a l’Avinguda de Catalunya, 23, Tarragona, per telèfon al 977 25 ago 72 o per correu electrònic (enuria@enuria.cat). Comptaràs amb la ajuda d’un professional que t’assessorarà i guiarà en tot el procés.

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat