Com mantenir i cuidar la pipa de fumar

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

L’hàbit de fumar amb pipa és un entreniment que darrerament està a l’alça. Alguns fumadors de pipa són grans experts en l’art de les manutencions diàries i ocasionals que són necessàries per assegurar una bona fumada i durabilitat de la pipa. Tanmateix, d’altres que s’introdueixen en l’art del pipador tenen dubtes que darrerament ens hem adonat són comuns a molts fumadors. Us recomanem visitar el web del “club de pipafumadors de l’Uruguay” on trobareu molta informació sobre el món de la pipa. En aquesta entrada us en fem un petit resum:

Manteniment diari

Atenció amb cremar les vores de la pipa. Intenteu que la flama sempre sigui vertical i centrada al “fornet”.

Durant la fumada eviteu que la pipa s’escalfi en excés. La pipa està feta de fusta i també té un límit de resistència. Si veieu que la mà se us calenta massa és que potser convé descansar una mica!

Per a buidar la pipa no li doneu cops. I si és imprescindible millor que ho feu agafant-la per la cassoleta. La única cosa que aconseguireu donant cops és partir la metxa.

MAI heu de desmuntar la pipa en calent. La metxa de la pipa es podria partir, o com a mínim, l’orifici de la pipa es donarà i no tancarà bé.

Per guardar la pipa és convenient que no ho feu en un calaix on la humitat de la fumada no podrà dissipar-se i es quedarà a la fusta. El millor és que guardeu la pipa en un suport per a pipes.

Entre fumada i fumada la pipa hauria de descansar un parell de dies per a no desgastar la fibra de la fusta.

Manteniment ocasional

Quan es fuma el tabac, a la cassoleta poc a poc va creant una crosta que amb el temps agafa un gruix considerable. Tot i que aquesta crosta és bona perquè actua com a protector de la pipa front la calor, amb el temps redueix el volum disponible al forn fent que la combustió del tabac acabi sent deficient. O pot acabar fent que la dilatació de la carbonilla acabi trencant la pipa. Arribats a aquest cas, amb un ganivet de punta rodona o un escariador podeu eliminar una part de la capa. Però recordeu que mai l’heu d’eliminar en la seva totalitat.

Neteja en profunditat de la pipa. De tant en tant és necessària una mica de neteja per eliminar els residus del tabac (recordeu que és perjudicial per la salut) que amb el temps s’acabaran impregnant a la fusta i és possible que donguin un mal sabor. El més convenient és netejar de tant en tant amb una mica d’alcohol. (l’alcohol és un bon dissolvent de la nicotina)

Existeixen altres manteniments ocasionals que podeu fer a la pipa com és el cas d’encerar i donar brillantor a la fusta. No obstant arribats a aquest cas us seran necessaris alguns productes que podreu trobar a Estanc Nuria i/o altres estancs especialitzats.

Si aquesta entrada us ha semblant interessant o teniu dubtes podeu visitar-nos a Estanc Núria (Avinguda de Catalunya, 23, Tarragona), contactar-nos per telèfon al 977 25 08 72 o per correu electrònic (enuria@enuria.cat)

Font: Club de pipafumadores de Uruguay

 

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat