Com fumar un cigar amb estil

Written by Estanc Núria. Posted in Estanc

L’estil és una virtut que es va adquirint amb l’experiència i amb el temps. En aquesta entrada parlarem del cigar i de les normes bàsiques per a fumar un cigar adequadament. No us fieu de les marques. És millor que proveu amb diverses marques i que sigui el vostre paladar qui esculli la que millor s’adapta als vostres gustos. ¡O deixeu-vos aconsellar per l’equip d’Estanc Núria!

Un cop tingueu el cigar a la mà, toqueu la seva robustesa i suavitat. Si hi ha taques a la capa més exterior no us preocupeu. Normalment són marques de fongs que només apareixen en aquesta capa però no que apareixen a l’interior del pur.

La part important i fonamental per a fumar un cigar és el tall. El tall ha de ser concís i petit perquè no es formi el “efecte túnel” i cremi més d’un costat que d’un altre. I tampoc ha de ser molt obert perquè llavors es concentaria massa nicotina a la punta i no es podria fumar bé.

El moment que transcorre entre que s’encén el pur i es dóna la primera alenada és el que rebel·la l’art i la elegància d’un fumador amb estil. Apropeu la punta del cigar a la flama, de manera horitzontal, i deixeu que prengui foc i calor. I un to vermellós. Roteu-lo diverses vegades perquè la brasa que es vagi formant sigui completa i equilibrada. A continuació agafeu el pur i bufeu una mica sobre la brasa i repetiu una altra vegada l’operació de rotar la punta del cigar a la flama fins que quedi ben encès.

Un cop el cigar s’hagi encès, és el moment de fer dos o tres glopades que no seran encara les glopades de plaer. La utilitat d’aquestes glopades és assegurar que la brasa cremi uniformement. Després comenceu a fumar. Ja en la quarta inspiració és possible que comenceu a notar els matisos de l’aroma i del gust. Porteu-lo el cigar a la boca però no l’ensaliveu ni li passeu la llengua per sobre!

Quan arribeu a la meitat del cos del cigar serà quan es manifestaran totes les fragàncies i els sabors que en cada glopada s’aniran impregnant al paladar.

Finalment, si ho desitgeu acompanyar d’un bon licor, i si és envoltat d’amics, encara millor! Els amics són el veritable plaer de la vida!

On estem

  • Avinguda Catalunya 23, baixos
    43002 Tarragona

Contacte

Horaris

Matí 09.00h-13:30h
Tarda 17.00h-20:00h
Dissabte 09:00h-14:00h
Diumenge tancat